divendres, 13 de novembre del 2015

L'Ecoxarxa es presenta al Consell de Cooperació dins el cicle Africa't

Aquest dissabte, 14 de novembre, a les 19:00 h, al Casal Marià d'Olot, l'Ecoxarxa Garrotxa presentarà l'experiència de la moneda social que fa anys que portem a terme a la comarca, en el marc de la campanya de sensibilització Àfrica't, que promou el Consell de Cooperació de la capital garrotxina.

La idea és fer conèixer iniciatives comunitàries d’autogestió que o bé són mecanismes de solidaritat per fer front a problemes familiars que queden desemparats del paraigua de l’anomenat estat del benestar i que s’implementen tant a l’Àfrica subsahariana com a casa nostra (és el cas de les «Société» o «Tontines»).




Aquesta iniciativa serà explicada per l’associació de dones Yagaru i serà complementada per un reportatge de com es practica a zones de Gàmbia, Senegal i Guinea Equatorial; però també ens farem conscients d'iniciatives que pretenen canviar estructures de relació econòmica injustes, com és el cas del projecte de la moneda social que a la Garrotxa fa anys que s’implementa a través del’Ecoxarxa.

Amb aquestes tres sessions d'Àfrica't s'ha pretès trencar amb els prejudicis i estereotips que tenim d'aquest continent, donar una visió més positiva i conèixer bones pràctiques d'autogestió per millorar les condicions de vida.

Com a cloenda final d'Àfrica't , es comptarà amb la companyia de dansa, Àfrica en dansa, de Banyoles.

Així mateix, durant tot el mes de novembre a la Biblioteca d'Olot es pot visitar una exposició de llibres d'autors i autores africans.

L'organització d'aquesta campanya forma part del nou impuls que el Consell de Cooperació vol donar a la seva tasca de sensibilització sobre les desigualtats nord-sud. Una realitat que en l’actual crisi ha quedat en un segon terme, i que des de les entitats membres del Consell volen evitar que caigui en l’oblit. Aquesta iniciativa compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari. En breu mirarem de publicar-lo.