dimecres, 18 de novembre del 2015

La nostra intervenció al cicle Àfrica't

En Sergi Regales i na Sabina Renau durant la seva intervenció.

[Crònica de Sergi Regales.]

Aquest dissabte, davant d'unes 35 persones, vam participar al cicle Àfrica't, organitzat pel Consell Cooperatiu d'Olot i el suport del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa —tal com ja vam anunciar. En aquesta ocasió el cicle estava dedicat a les experiències d'autogestió econòmica i es va convidar l'Ecoxarxa Garrotxa a exposar la nostra experiència juntament amb l'associació de dones Yagaru.

Primer, es va fer la seva presentació l'associació de dones Yagaru, formada majoritariament per dones africanes, encara que també hi ha homes. La Mamasa va ser l'encarregada d'exposar l'experiència d'aquestes dones: el seu grup recull periodicament una quatitat determinada d'euros  (o la moneda a l'ús) per cada membre i després el total se li dóna a qui tingui una necessitat i així no depenen dels bancs per trobar finançament per a un negoci, o per pagar l'escola; també, ens comentà el recolzament, molt important, que es fan entre elles a nivell emocional sigui pel motiu que sigui, i si escau,  recullen aliments o comparteixen feines. Posteriorment ens van passar el reportatge que podeu veure aquí:


Aquest grup ens va mostrar una cultura de la qual nosaltres estem desposseïts. Elles tenen molt clar el sentiment de compartir i col.laborar que tant trobem a faltar a la nostra societat.

Després, va arribar el torn de l'Ecoxarxa Garrotxa. La presentació va anar a càrrec de na Sabina Renau i d'en Sergi Regales amb el suport d'uns quants socis. Es van donar les dades habituals, quants som, quan va començar, per què, què fem, com es organitzem i quin n'és l'objectiu. Un cop fetes les explicacions vam entrar en un debat força engrescador i que denotava un interès prou gran per a una forma d'autogestió econòmica com la de les ecoxarxes.

Per finalitzar la companyia Àfrica en Dansa, de Banyoles, ens va oferir una mostra de danses de tot el continent.

En resum, una vetllada molt interessant on vam poder aprendre i compartir mútuament. Cal agrair al Consell Cooperatiu l'oferiment de l'espai per fer conèixer l'Ecoxarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari. En breu mirarem de publicar-lo.